fbpx
ma t/m za: 07.00-18.00 | zo: gesloten
0118-476222

 

Beton
Z
Polijsten
Z
Schuren
Z
Impregneren

Betonvloeren Impregneren

 

Onbehandelde betonvloeren hebben door de poreuze structuur minder gewenste eigenschappen. Drie mindere eigenschappen van een betonvloer zijn betonstof (kwartstof welke ook slecht is voor de gezondheid), slijtage en het indringen van gemorste vloeistoffen.

Een van de mogelijkheden is dan om een betonvloer te impregneren. Bij zowel nieuwe als bestaande betonvloeren is het mogelijk om de betonvloer te impregneren. 

Wat heeft impregneren als doel? 

Het impregneren  van een betonvloer heeft als doel  om de poreusheid van het beton op te heffen en te beschermen tegen gemorste vloeistoffen en het verminderen van stofdoorslag. 

De impregneer trekt in de betonvloer, zodat de uitstraling van de betonvloer hetzelfde blijft na het impregneren. Ook na het impregneren van de betonvloer blijft deze dampdoorlatend. 

Voordat men kan gaan impregneren is het belangrijk  dat eerst de curing laag wordt verwijderd. Wat is Curing op een betonvloer? Een curing laag is de laag die net na het storten van het beton wordt aangebracht en dient als vertrager in het verhardingsproces van de betonvloer. Een curing laag wordt verwijderd door te slijpen. 

 

 

Waarom impregneren van een betonvloer in plaats van coaten van een betonvloer? 

Een betonvloer coaten is ook een van de mogelijkheden. Echter een betoncoating ligt als het ware op de betonvloer en impregneer trekt in de porie van de betonvloer. Door het coaten krijgt de vloer een geheel andere uitstraling en is erg onderhevig aan slijtage. Een coating op een betonvloer gaat op een gegeven moment loslaten en gaat het bladderen.

 

 

Hoe de betonvloer te onderhouden na het impregneren?

Na het impregneren blijft de vloer onderhoud nodig hebben. Wij adviseren om na het impregneren van de betonvloer de betonvloer te onderhouden met de betoncleaner.

Het schoonmaakproduct is speciaal samengesteld voor behandelde monolithisch/gevlinderd en gepolijste betonvloeren. Het product trekt alle verontreinigingen uit het beton en reinigt het oppervlak. Het laat geen zeepresten achter. Het voordeel van het reinigen met dit product:

  • Versterken en verharden van betonvloer
  • Verminderen van zichtbaarheid van kleine krasjes en vlekken
  • Verlagen van de porositeit
  • Helpt met het onderhouden en versterken van de glansgraad

Olie of vettende substanties laten vlekken achter op de vloer, ook zuurconcentraten zullen de vloer etsen. Het is belangrijk dat deze substanties altijd direct van de vloer verwijderd worden.