fbpx
ma t/m za: 07.00-18.00 | zo: gesloten
0118-476222

 

Natuursteen
Z
Polijsten
Z
Schuren
Z
Inpregneren

Natuurstenen Vloeren

 

R

Werkwijze:

  • Randen en muren worden ten alle tijde afgeplakt ter bescherming.
  • Wij schuren uw natuurstenen vloer tot de voegen en nagenoeg waterpas.
  • Scheuren en beschadigingen worden handmatig uitgefreesd en gereinigd.
  • Oneffenheden en scheuren worden hersteld met voegmaterialen in de juiste of bijpassende kleur.
  • Vervolgens wordt de vloer met steeds fijnere diamantschijven krasvrij en op glans gepolijst.
  • Tot slot wordt uw vloer afgewerkt met Scotchgard Stone Protector, kristallisatie of impregnatie.

Natuurlijke uitstraling weer terug

Natuursteen is bepaald geen alledaags product. Iedere soort natuursteen heeft zijn specifieke eigenschap. Dus moet het bewerken van het natuursteen en onderhoud hierop afgestemd worden. Een goed resultaat vergt dan ook vakmanschap en maatwerk.

Afhankelijk van de vloer kiezen we voor een behandeling met onder meer schuren, zoeten en/of kristalliseren. Daarnaast kunnen wij natuurstenen vloeren impregneren om deze vuil werend en waterafstotend te maken. Met onze zorgvuldige aanpak krijgt uw vloer haar natuurlijke uitstraling weer terug. U kunt bij ons terecht voor alle behandelingen die noodzakelijk zijn voor het perfecte onderhoud van elk type natuurstenen vloer, zoals: graniet, marmer, Belgisch hardsteen, granito, travertin, kalksteen en terrazzo.

Schuren 

De meest ingrijpende behandeling is het schuren van de vloer. Door deze behandeling worden. Om de hoogte verschillen tussen de onderlinge tegels vlak geschuurd en hiermee de basis gelegd voor een vlakke en egale vloer. De voegen of beschadigingen worden, indien nodig, hersteld. Bij vloeren die al eens vlak geschuurd zijn, is het niet altijd nodig om deze behandeling nog een keer uit te voeren, alleen als er diepe beschadigingen zijn opgetreden. Anders kan er direct gestart worden met het polijsten van uw vloer.

Zoeten 

Het zoeten van een marmeren vloer is veelal de laatste fase na het schuren van natuurstenen vloeren. Voor een mat resultaat is zoeten na het schuren een mogelijkheid.

Polijsten 

Om natuursteen te polijsten maakt Blinkers Vloeronderhoud gebruik van fijne diamantsegmenten waarbij loopbanen en lichtere krasjes verwijderd worden en waardoor het glansniveau hersteld wordt. Door de vloer in stappen met diamantsegmenten te polijsten kan de glansgraad van de vloer bepaald worden. De glans is afhankelijk van het soort natuursteen.

Scotchgard Stone Protector

Een revolutionaire, door 3M ontwikkelde, beschermings laag die slechts door enkele vloeronderhoudsbedrijven als gecertificeerd aangebracht mag worden. De Scotchgard is tot 6 keer beter bestendig tegen slijtage en krassen dan andere acrylproducten, beschermd tegen vuil en is waterafstotend, waardoor u een flinke kostenbesparing mee doet op lange termijn.

Kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen kan gekristalliseerd worden om het steen te verdichten en glans te creëren. Er wordt dan een hardere toplaag verkregen met een fraaie egale glans.

Impregneren

Na het slijpen en of polijsten van uw natuurstenen vloer is het mogelijk om uw vloer te impregneren. Uw vloer wordt dan vuil- en vochtafstotend gemaakt, zodat deze langer mooi blijft.