0118-476222

Travertin vloer polijsten of slijpen

[wpseo_breadcrumb]

Werkwijze Travertin vloer onderhoud

  • Randen en muren worden ten alle tijde afgeplakt ter bescherming.
  • Wij schuren uw Travertin vloer tot de voegen en nagenoeg waterpas.
  • Scheuren en beschadigingen worden handmatig uitgefreesd en gereinigd.
  • Oneffenheden en scheuren worden hersteld met voegmaterialen in de juiste of bijpassende kleur.
  • Vervolgens wordt de vloer met steeds fijnere diamantschijven krasvrij en op glans gepolijst.

Travertin reinigen, slijpen of polijsten

Travertin is een kalksteen die wordt gevonden in de groeves in Italië. Travertin is een kalksteen die gevormd wordt in warmwaterbronnen. Door blaadjes en takjes die in het water terecht komen en verteren ontstaan de karakteristieke gaatjes in het Travertin. Indien gewenst is het mogelijk om gaatjes te stoppen. Travertin is te herkennen aan de beige kleur met bruine gloed en kleurschakeringen.

Heeft uw vloer vlekken, krassen, is de vloer dof geworden, krijgt u de vloer niet meer mooi glanzend of schoon of heeft de vloer hoogteverschillen? Op deze vragen geven wij u een passend advies

Behandelmethode

De behandelmethode om uw Travertin vloer vlekvrij of mooi glanzend te krijgen is geheel afhankelijk van de huidige staat van uw vloer.
Vertoont uw Travertin vloer vlekken dan is een intensieve reiniging van uw Travertinvloer een optie. Wanneer uw Travertin doffe plekken en kleine krasjes vertoont volstaat reinigen en polijsten. Polijsten wordt in een aantal fases uitgevoerd naar gewenst glansniveau (mat, gezoet of een glanzende uitstraling). Door het polijsten wordt de glans en verdichting van het Travertin hersteld.
Wanneer er hoogteverschillen aanwezig zijn dan is het mogelijk om de vloer te uit te vlakken. Na het uitvlakken wordt de vloer middels polijsten weer naar gewenst glansniveau gebracht.

Impregneren

Na behandeling van de vloer is het mogelijk te kiezen voor een vlekstopbehandeling. Door de vlekstopbehandeling wordt binnendringen van water, vuil en vet voorkomen. De kleur en structuur van de steen wordt niet beïnvloed.

Onderhoud

Na het onderhoud van uw vloer krijgt u van ons gratis advies hoe u de vloer het beste kan onderhouden om de vloer zolang mogelijk mooi te houden. Een door ons eigen geproduceerde reinigende en impregnerende steenzeep met de eigenschappen van reiniging en tevens een impregnerende werking. Uw vloer blijft hierdoor goed beschermd!

Wat zijn de kosten voor het reinigen, polijsten, schuren of slijpen van uw Travertin vloer? Neem contact met ons op en wij maken voor u een calculatie op maat.

Contact

Neem contact met ons op