0118-476222

Polijsten, schuren en slijpen van Belgisch hardsteen

Belgisch Hardsteen reinigen, polijsten of slijpen

Heeft uw hardsteen vloer vlekken, krassen, is de vloer dof geworden, krijgt u de vloer niet meer glanzend of schoon of heeft de vloer hoogteverschillen? Op deze vragen geven wij u een passend advies.

Hardsteen is een kalksteen en is gevormd uit stollingsgesteente die in de loop van eeuwen onder hoge druk zijn versteend. Kenmerkend voor hardsteen is de blauwgrijze kleur en rijk aan prachtige fossielen resten in het gesteente. Hardstenen vloeren zijn er in diverse gradaties en kwaliteiten. De meest bekende hardsteen is Belgisch hardsteen (Arduin of Petit Granit). Hardstenen vloeren zijn vaak gevoelig voor krasjes en vlekken.

Een (Belgisch) hardstenen vloer kan in verschillende gradaties bewerkt worden. De behandelingsmethode is geheel afhankelijk van de huidige staat van de vloer.

Behandelmethode

De behandelmethode om uw hardstenenvloer vlekvrij of mooi glanzend te krijgen is geheel afhankelijk van de huidige staat van de vloer. Wanneer uw hardstenen vloer vlekken en of kleine krasjes vertoont of dof is geworden volstaat polijsten. Polijsten wordt in een aantal fases uitgevoerd naar gewenst glansniveau (mat, gezoet of een glanzende uitstraling).

Wanneer er hoogteverschillen aanwezig zijn dan is het mogelijk om de vloer uit te vlakken. Na het uitvlakken wordt de vloer middels polijsten naar gewenst glansniveau gebracht.

Impregneren

Na behandeling van de vloer is het mogelijk te kiezen voor een vlekstopbehandeling met een kleurverdiepende werking. De kleurverdieper zorgt ervoor dat de kleur van de steen mooi accentueert. Ook kan gekozen worden voor een neutrale impregnerende bescherming. Door de vlekstopbehandeling wordt binnendringen van water, vuil en vet voorkomen.

Onderhoud

Na onderhoud van uw vloer krijgt u van ons een gratis onderhoudsadvies om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw hardstenen vloer. Een door ons eigen geproduceerde reinigende en impregnerende steenzeep met de eigenschappen van reiniging en tevens een impregnerende werking. Uw vloer blijft hierdoor goed beschermd!

Wat zijn de kosten voor het polijsten of slijpen van uw Belgisch hardsteen vloer? Neem contact met ons op en wij maken voor u een calculatie op maat.

Contact

Neem contact met ons op