0118-476222

Natuurstenen vloer onderhoud, reiniging en herstel

Blinkers Vloeronderhoud » Natuursteen vloeren reinigen, reparatie en herstel

Heeft u problemen met uw natuurstenen vloer?

Is uw natuurstenen vloer toe aan een opfrisbeurt? Zitten er plekken en krassen in die u er niet uitkrijgt? Ziet uw natuurstenen vloer er vlekkerig en dof uit? Of wilt u eens een grondige schoonmaakbeurt? Wij zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Neem contact met ons op. We komen graag vrijblijvend langs om te kijken wat we voor u kunnen doen.

Professionele reiniging en onderhoud

Natuursteen is bestand tegen vlekken en gemakkelijker te onderhouden dan vele andere vloeren. Toch kan het gebeuren dat uw vloer beschadigingen heeft of dat er vlekken en plekken in komen. Bijvoorbeeld omdat er een zware bank of kast over de vloer is gesleept. Of u heeft iets laten vallen. Maar ook het morsen van citroensap, azijn, wijn of frisdranken kan vervelende vlekken geven.

Niet iedereen weet welke producten geschikt zijn om natuurstenen vloeren te onderhouden of schoon te maken.

Het reinigen of herstellen van natuurstenen vloeren verschilt per vloer. Dit is afhankelijk van het type steen en de voeg en de beschadiging of vlekken die uw vloer heeft. Wij passen daarom op elke vloer een heel gerichte aanpak toe met onze speciale producten. Een goed resultaat vraagt om vakmanschap en maatwerk. Uw vloer krijgt zo weer zijn natuurlijke uitstraling en ziet er als nieuw uit. U kunt bij ons terecht voor graniet, marmer, Belgisch hardsteen, granito, travertin, kalksteen en terrazzo.

Schuren 

Wanneer we aan de slag gaan met natuurstenen vloeren die bekrast of beschadigd zijn, gebruiken we diamant-slijpmachines. We schuren zo dun als nodig de bovenlaag van de steen. We kijken hierbij ook naar eventuele hoogteverschillen tussen tegels. We maken uw vloer vlak en egaal. We herstellen, als dat nodig is, de voegen of beschadigingen.

Is uw vloer als eens vlak geschuurd, dan is het niet altijd nodig om dit nog eens te doen. Alleen als er diepe beschadigingen zijn. Anders starten we direct met het polijsten van uw vloer.

Zoeten 

Het zoeten van een natuurstenen vloer is vaak de laatste fase na het schuren van natuurstenen vloeren. Als u graag een mat resultaat wilt, dan is zoeten na het schuren een mogelijkheid. Uw vloer krijgt hierdoor een matte uitstraling met eierglans.

Polijsten

Om natuursteen te polijsten maken we gebruik van fijne diamantsegmenten. We verwijderen daarmee plekken waar veel gelopen is of lichte krasjes. Hierdoor herstellen we het glansniveau van uw vloer. Door de vloer in stappen met diamantsegmenten te polijsten bepalen we samen hoeveel glans uw vloer krijgt. De glans is wel afhankelijk van het soort natuursteen.

Scotchgard Stone Protector

Scotchgard Stone Protector is een revolutionaire, door 3M ontwikkelde, beschermlaag. Wij mogen deze laag aanbrengen omdat wij behoren tot de slechts enkele hiervoor gecertificeerde vloeronderhoudsbedrijven. De Scotchgard is tot zes keer beter bestendig tegen slijtage en krassen dan andere acrylproducten. Het beschermt tegen vuil en is waterafstotend. Op langere termijn levert u dit in vloeronderhoud een flinke kostenbesparing op.

Kristalliseren

We kristalliseren kalkhoudend natuursteen om de steen te verdichten en glans te geven. U krijgt dan een hardere toplaag die een fraaie en egale glans heeft.

Impregneren

Na het slijpen en of polijsten van uw natuurstenen vloer is het mogelijk om uw vloer te impregneren. We maken uw vloer dan vuil- en vochtafstotend, zodat deze langer mooi blijft.