0118-476222

Natuurstenen vloer onderhoud, reiniging en herstel

Blinkers Vloeronderhoud » Natuursteen vloeren reinigen, reparatie en herstel

Uw natuursteen vloer weer in topconditie?

Is uw natuurstenen vloer toe aan een opfrisbeurt? Zitten er plekken en krassen in die u er niet uitkrijgt? Ziet uw natuurstenen vloer er vlekkerig en dof uit? Wij zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Neem contact met ons op. Wij geven u graag advies voor wat de mogelijkheden zijn.

Professioneel onderhoud en renovatie van uw natuursteen vloer!

Natuursteen is duurzaam, sterk en goed zelf te onderhouden!
Toch heeft een natuurstenen vloer net als bijvoorbeeld een houten vloer eens per 3 tot 5 jaar professioneel onderhoud nodig.

Voor elke natuursteensoort een aparte aanpak

De behandelingsmethode hangt af van de staat van hetonderhoud, het gebruik van de vloer en de eigenschappen van de steen.
Doffe plekken, vlekken en krasjes die in de vloer zitten worden door een professionele aanpak weer geheel hersteld.

Blinkers Vloeronderhoud is een erkend specialist op het gebied van onderhoud, renovatie en schadeherstel van natuurstenen vloeren. Wij hebben voor elk type vloer een gerichte aanpak. Een goed resultaat vraagt om vakmanschap en maatwerk! Uw vloer krijgt zo weer zijn natuurlijke uitstraling en ziet er weer als nieuw uit. Onze experts vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw natuurstenen vloer.

U kunt bij ons terecht voor graniet, marmer, Belgisch hardsteen, granito, travertin, kalksteen en terrazzo.

Soorten behandelingen voor natuursteen

Het bepalen van de behandelmethode van de natuursteen vloer is geheel afhankelijk van de staat van onderhoud van de natuursteenvloer, het gebruik van de natuursteenvloer en de eigenschappen van de natuurstenen vloer.

Vlakschuren van natuursteen

Het vlakschuren van een natuurstenen vloer wordt uitgevoerd bij grote oneffenheden, niveauverschillen en diepe krassen. Beschadigingen en beschadigde voegen worden voor het uitvlakken gevuld met een voegpasta om de vloer weer mooi egaal te krijgen.
Voor het vlakschuren van natuursteen worden metaaldiamanten gebruikt. Door het schuren wordt er 0,1 tot 0,3 mm van de toplaag afgeschuurd. Het uitvlakken is een intensieve behandelingsmethode maar met een schitterend resultaat. Door de behandelingsmethode uitvlakken wordt de vloer mooi vlak en egaal!

Slijpen van natuursteen

Het slijpen van natuursteen wordt als voorbehandeling uitgevoerd voordat er gezoet of gepolijst kan worden. Door het slijpen krijgt de vloer weer een goede verdichting. Vaak gaat het om zeer vervuilde toplagen of krasjes welke middels slijpen verwijderd worden.
Na het uitvlakken, schuren of slijpen van de natuurstenen vloer wordt de vloer verder afgewerkt middels zoeten of polijsten. Er zijn diverse mogelijkheden; gezoet, matglans, zijdeglans of hoogglans. (De glansgraad hangt af van de natuursteensoort). Het polijsten van de vloer is nodig om de natuurstenen vloer weer een goede verdichting te geven en zorgt ervoor dat de vloer goed te onderhouden is. U krijgt van ons hiervoor een gratis onderhoudsadvies met een goede reinigende en impregnerende steenzeep. Een door ons eigen geproduceerde impregnerende steenzeep met de eigenschappen van reiniging en tevens een impregnerende werking. Uw vloer blijft hierdoor goed beschermd!

Reinigen van natuursteen

Wanneer natuursteen vlekken of plekken vertoont kan middels een intensieve reiniging de vloer gereinigd worden. Dit hangt wel af van de mate van vervuiling.

Zoeten van natuursteen

Het zoeten van natuursteen is vaak de laatste fase na het schuren. Zoeten geeft een mattere uitstraling aan de vloer.

Polijsten van natuursteen

Door het polijsten van de natuurstenen vloer komt het glansniveau van de natuursteen weer mooi naar voren. Hoe hoog de glans wordt is geheel afhankelijk van de soort en kwaliteit van het natuursteen.
Het polijsten van de natuursteen vloer wordt in een aantal fases uitgevoerd naar het door u gewenste glansniveau.

Kristalliseren van natuursteen

Kristalliseren van natuursteen wordt uitgevoerd middels een spray methode. Deze methode wordt periodiek ingezet op intensief belopen vloeren (bijvoorbeeld de veel belopen ruimtes van een lobby van een hotel).

Impregneren van natuursteen

Wanneer uw natuursteen vloer is behandeld geschuurd en of gepolijst is het mogelijk om de vloer te impregneren. Ook nieuwe natuurstenen vloeren kunnen worden geïmpregneerd! Voor meer informatie betreft het impregneren van natuursteen neem dan contact met ons op.

Natuursteen projecten

Contact

Neem contact met ons op