0118-476222

Impregneren Natuursteen

Door uw natuurstenen vloer te impregneren krijgt uw vloer een goede bescherming. De impregneer werkt vuil en waterafstotend. Ook is de vloer hierdoor gemakkelijker te onderhouden. 

Impregneren marmer, travertin, hardsteen, terrazzo en andere natuurstenen

Impregneren van een natuursteen vloer is een optie die u kunt kiezen na het behandelen van uw natuurstenen vloer of een voor een nieuw gelegde natuursteenvloer.

De impregneer heeft een beschermde functie; De impregneer vertraagd indringing van vuil, vocht en andere substanties, zo wordt vocht en vuil minder snel opgenomen. Hierdoor is de vloer eenvoudig te onderhouden.
Helaas is geen enkele impregneer, welke bestemd voor kalkhoudende natuurstenen, bestand tegen zuren en oplosmiddelen of chemicaliën! Het is belangrijk dat wanneer er iets valt op de vloer dat dit direct wordt verwijderd.

Voor bestaande natuursteen vloeren is het belangrijk dat de vloer de juiste voorbehandeling krijgt alvorens er geïmpregneerd kan worden.
Voor nieuw gelegde vloeren dient er alvorens er geïmpregneerd kan worden een vochtmeting plaats te vinden.

Een impregneer tast de uitstraling van de vloer niet aan. De impregneer trekt in de poriën van de natuursteen. Er vindt geen filmvorming plaats, de impregneer blijft dampdoorlatend, waardoor er geen waterophoping kan vormen onder de oppervlakte.

Een variant van impregneer met een kleurverdieper wordt veelal toegepast voor hardsteen, blauwsteen of andere donkere natuursteensoorten. De natuursteen krijgt hierdoor een mooie diep donkere kleuruitstraling.

Wanneer u vloer is geïmpregneerd is het juist belangrijk dat de impregneer geactiveerd blijft om zolang mogelijk van uw mooie vloer te genieten.
Wanneer u de vloer, met de door ons geleverde impregnerende steenzeep, onderhoud met de eigenschappen van reiniging en een impregnerende werking blijft de vloer beschermd!

Contact

Neem contact met ons op