0118-476222

Marmer vloer polijsten of slijpen

Werkwijze Marmer polijsten of slijpen

  • Randen en muren worden ten alle tijde afgeplakt ter bescherming.
  • Wij schuren uw marmeren vloer tot de voegen en nagenoeg waterpas.
  • Scheuren en beschadigingen worden handmatig uitgefreesd en gereinigd.
  • Oneffenheden en scheuren worden hersteld met voegmaterialen in de juiste of bijpassende kleur.
  • Vervolgens wordt de vloer met steeds fijnere diamantschijven krasvrij en op glans gepolijst.

Marmer reinigen, slijpen of  polijsten

Het woord marmer komt van het Griekse woord ‘Marmaros” met als betekenis “Glanzende steen”. Marmer is ontstaan door omvorming van kalksteen in het gebergte. Kenmerkend voor marmer zijn de attractieve kleurschakeringen en aders. Marmer komt voor in diverse kleuren. Wit, rosé, grijs etc. Kleur en marmersoort is afhankelijk van de herkomst! De meest voorkomende klassiekers van marmer zijn de Perlato Marmer en de Carrara Marmer.

Heeft uw vloer vlekken, krassen, is de vloer dof geworden, krijgt u de vloer niet meer glanzend of schoon of heeft de vloer niveauverschillen? Op deze vragen geven wij u een passend advies.

Behandelmethode

De behandelmethode om uw marmeren vloer vlekvrij of mooi glanzend te krijgen is geheel afhankelijk van de huidige staat van de vloer. Vertoont uw marmeren vloer vlekken dan is een intensieve reiniging van uw marmeren vloer een optie. Wanneer uw marmeren vloer dof is geworden, kleine krasjes vertoont of vlekken die middels reiniging niet verwijderd kunnen worden volstaat polijsten. Polijsten van marmer wordt in een aantal fases uitgevoerd naar gewenst glansniveau (mat, gezoet of een glanzende uitstraling). Door het polijsten wordt de glans en verdichting van het marmer hersteld. Wanneer er hoogteverschillen aanwezig zijn dan is het mogelijk om de vloer uit te vlakken. Na het uitvlakken wordt de vloer middels polijsten weer naar gewenst glansniveau gebracht.

Impregneren

Na behandeling van de vloer is het mogelijk te kiezen voor een vlekstopbehandeling (lees: impregneer). De uitstraling van de vloer wordt niet veranderd door het aanbrengen van de impregneer. De impregneer vertraagt dat vuil en water niet te diep in de steen trekt. Schoonmaken van de vloer wordt hierdoor eenvoudiger. Belangrijk blijft; alles wat geknoeid wordt op de vloer dit direct te verwijderen. Producten met onder andere zuren en of oplosmiddelen is de impregneer niet tegen bestand!

Onderhoud

Na onderhoud van uw vloer krijgt u van ons een gratis onderhoudsadvies om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw marmeren vloer. Een door ons eigen geproduceerde reinigende en impregnerende steenzeep met de eigenschappen van reiniging en tevens een impregnerende werking. Uw vloer blijft hierdoor goed beschermd!

Wat zijn de kosten voor het reinigen, polijsten, schuren of slijpen van uw Marmeren vloer?

Neem contact met ons op en wij maken voor u een calculatie op maat.

Contact

Neem contact met ons op