0118-476222

Terrazzo vloer onderhoud en herstel

Werkwijze Italiaanse terrazzovloer

  • Randen en muren worden ten alle tijde afgeplakt ter bescherming.
  • Wij schuren uw Terazzovloer tot de voegen en nagenoeg waterpas.
  • Scheuren en beschadigingen worden handmatig uitgefreesd en gereinigd.
  • Oneffenheden en scheuren worden hersteld met voegmaterialen in de juiste of bijpassende kleur.
  • Vervolgens wordt de vloer met steeds fijnere diamantschijven krasvrij en op glans gepolijst.

Terrazzovloeren en Granitovloeren

Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras. Terrazzo wordt ook wel Granito genoemd. In veel woningen uit de jaren 50 werd Terrazzo veel gebruikt voor keuken-, toilet, – entree vloeren en aanrechtbladen. Terrazzovloeren zijn tijdloze en slijtvaste vloeren en worden ook in nieuwe interieurs weer volop aangebracht.
Terrazzo bestaat uit gebroken marmer, graniet of zandsteenkorrels met een toevoeging van cement tot een mortel wordt gemaakt. Door gebruik van de Terrazzovloer kan de vloer dof worden. Een Terrazzovloer leent zich uitstekend om te polijsten naar een prachtige glans waardoor u weer jarenlang plezier heeft van de vloer.

Behandelmethode

Wanneer tijdens een verbouwing een oude terrazzovloer naar voren komt is het zeker mogelijk om deze terrazzovloer weer in “oude glorie” te herstellen. Wanneer er lijmresten achter zijn gebleven worden deze weggeschuurd en de vloer wordt na het schuren gepolijst naar een mooie glanzende uitstraling.

Impregneren

Na behandeling van de vloer is het mogelijk te kiezen voor een vlekstopbehandeling met een kleurverdiepende werking.
De kleurverdieper zorgt ervoor dat de kleur van de Terrazzo mooi accentueert. Ook kan gekozen worden voor een neutrale impregnerende bescherming. Door de vlekstopbehandeling wordt binnendringen van water, vuil en vet voorkomen.

Onderhoud

Na onderhoud van uw vloer krijgt u van ons een gratis onderhoudsadvies om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw Terrazzovloer. Een door ons eigen geproduceerde reinigende en impregnerende steenzeep met de eigenschappen van reiniging en tevens een impregnerende werking. Uw vloer blijft hierdoor goed beschermd!

Wat zijn de kosten voor het reinigen, polijsten, schuren of slijpen van uw Terrazzo vloer? Neem contact met ons op en wij maken voor u een calculatie op maat.

Contact

Neem contact met ons op