0118-476222

Tapijtreiniging voor een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat

Het is verstandig om uw tapijt met enige regelmaat grondig te laten reinigen. Wij kennen enkele methoden, zoals de Bonnet methode, sproei-extractie tapijtreiniging met Truck – Mount en het impregneren van tapijt om dit voor u in te vullen. Afhankelijke van de situatie zetten we de aanpak in die nodig is. Tapijt dat wij voor u reinigen en impregneren gaat langer mee, blijft langer schoon, zorgt voor een beter binnenmilieu en een gezondere werkomgeving. Dat laatste is door de toenemende gevoeligheid bij mensen voor bijvoorbeeld stofallergie steeds belangrijker.

Bonnet methode

Op een gezogen tapijt vernevelen we een kristalliserende vloeistof. Deze vloeistof omsluit het vuil. Met behulp van een lussen- of microvezelpad, in combinatie met een eenschijfs machine op laag toerental, verwijderen we dit omsloten vuil. Bij deze methode wordt het tapijt niet vochtig. Omdat er sprake is van oppervlaktereiniging is deze methode zeer geschikt als periodieke of tussenreiniging. 

Sproei-extractie tapijtreiniging met Truck – Mount

Bij dit systeem van tapijt reinigen injecteren we het tapijt met opgewarmd water, met een temperatuur tussen de 70/80 graden. Onder regelbare druk wordt het water in het tapijt geïnjecteerd en wordt middels de krachtige afzuiging direct weer opgezogen. Zowel kleine als grotere vuildeeltjes worden afgevoerd middels deze behandeling.. Het is dan ook de methode van tapijt reinigen met het grootste transport van vuil. Deze methode is zeer geschikt om het tapijt weer op een nul beurt te zetten. Deze behandeling is zeer toepasbaar voor bijvoorbeeld hotels, zorginstellingen, waar men weer snel gebruik wenst te maken van de gereinigde ruimtes.

Impregneren Tapijt

Met behulp van een lage drukspuit vernevelen we een impregneermiddel over het tapijt. Het voordeel hiervan is dat dit middel de tapijtpool met een laagje omsluit, zodat de vezel geen vuil opneemt en antistatisch wordt.
Ook het brandwerend impregneren van het tapijt is een van de mogelijkheden. U krijgt hiervoor een garantiecertificaat dat het tapijt met een brandvertragende impregneer is behandeld.

Contact

Neem contact met ons op